Sofia Hedman, Svenska skolan i London

Lördag i RICHMOND

Igår var vi ganska många och hängde runt i Richmond! Mycket mysigt och jag tror alla hade riktigt kul. Lärde känna några tjejer från naturklassen också som var störtsköna! Mycket kul Mycket kul. Jag och Daniella kom hem till mig vid cirka 2 och sov tillsammans i min lilla säng. Egentligen skulle vi bara vara sällskap till varandra på telefonen men det var läskiga snubbar ute så vi bestämde oss mycket sent att vi skulle gå hem tillsammans. Idag ska jag försöka kolla på alla tal från Almedalen men det är svårt då jag är mycket trött och Jimmie Åkesson pratar i 50 min. Hare gööttt

30 augusti

Igår åt jag, Jakob, Jakob och Sofia middag på nandos. Ingen av oss var så hungrig dock så tror ej att vi upplevde den "äkta" Nandos upplevelsen. Därefter åkte vi hem för att fixa oss för att åka in i till London. Jakob, Jakob, Jacob, Alice, Marcus, Malin, Daniella, Emma och jag åkte in. Det blev dock en ganska tidig kväll vilket var tråkigt. Bridget är så snäll att jag fick skjuss hem! Hon är så snäll!!

Idag har jag varit ute och gått i Richmond Park med Alice, Ida och Moa. Där såg vi renar och andra djur som levde i parken. Efter det gick vi och åt lunch på Wagamama's.

Nu ska jag dra till Richmond för att träffa alla från igår igen och några till tror jag... Bye bye

Båttur på Themsen

Idag har vi inte gjort annat än att ta en båttur med hela skolan till Greenwich och käkat lunch där sedan åkt tillbaka. I Greenwich åt vi lunch på Jamie's Italian Alice, Emma, Moa och jag. Det var gott och inte heller så dyrt. TIPS om man är här i London är att äta på en av många Jamie's Italian restauranger om man är på en lite snålare budget. Själva båtturen tyckte jag inte var så spännande, på ditvägen var båtkaptenen guide men jag hörde inte vad han sa alls så det kändes lite lönlöst då. Det gjorde också att det blev lite tråkigare. Men men, Nu har vi fått sett London via Themsen! 

När vi kom tillbaka tilll Festival Pier gick vi in mot stan och några gick in mot Piccadilly och Oxford Circus. Jag och Alice tappade dock bort resten för vi gick till Starbucks. Vi var inte heller så sugna på att dra dit riktigt ännu eftersom det är roligare om man sparar lite pengar och drar en STORshoppingrunda där man inte behöver snåla. Antar det blir i slutet av nästa månad eller något! Näää ni nu ska jag typ sluta facetimea med Ulrika o Fanny och borsta tänderna för att sova. Måste gå upp cirka 6.30 imorgon för min första skoldag och börjar kl 8 (!!!!! Det borde vara olagligt) så måste gå till bussen vid 7 eller något.. Dessutom är jag väldigt trött hehe såå jaaa.. Ha det så bra !!

Dag 1 & 2 avklarad

Både första och andra skoldagen är avklarad! SKÖNT! På fredag börjar vårt vanliga schema men det verkar som de flesta behöver ändra sitt schema just nu. Eftersom hela skolan ska göra det så funderar jag på att vänta med att gå till Pär tills på fredag med några andra i min klass. Idag har jag och mina klassmates åkt till Kingston och kollat lite i köpcentret där. Det enda som var lite jobbigt var att jag inte hittade något alls så köote bara vad som var nödvändigt på BOOTS. (sen köpte jag en klänning på Topshops online store hahah) Alla är jättetrevliga och snälla så det känns skönt nu i början när jag inte känner någon annan så väl. Det enda som är jobbigt när det är så många nya människor är att det är svårt att komma ihåg namn och typ var de bor etc haha. 

Imorgon ska vi åka båt på Themsen med hela skolan typ. Jag antar att det ska bli kul att se lite London attraktion. På ditvägen ska jag ha sällskap med Moa och några fler dit. Vi har även gjort lite planer på fredag så det ser jag framemot mycket. Värdfamiljen är UNDERBAR! Älskar dem!! Just nu sitter jag med döttrarna och deras kompisar som är väldigt sköna människor och håller på och skojar. 

 

Wifi-paus på starbucks med några tjejer i min klass

När jag kom hem hade jag skypedate med mina bäztizar, väldigt mysigt!!

Skolan och vädret idag.. Väldigt mäktig byggnad skolan ligger i 

Framme

Bjussar på en SÄLFI från imorse, arent I kind? 

Nu sitter jag i sängen och ska sstrax sova. Min värdfamilj är hur gullig som helst och jag kunde inte vara mer nöjd! Sängen är skön, döttrarna och jag klickar väldigt bra, Bridget och Paul är hur snälla som helst. OM jag ska klaga på något så är det att min väska typ sprack (lagad nu) och tydligen hade jag kunnat få ersättning om jag hade sagt till på flygplatsen () , vilket hade betytt mer pengar att spendera/dryga ut budgeten. Sååå deet suger ju men annars är jag kanon-nöjd! Hollie, Hannah och jag har snackat om kläder, youtubeklipp etc etc och jag tycker det känns som vi är ganska lika. I helgen har vi snackat om att kanske gå och shoppa i något av köpcentrumen så det ser jag framemot mycket! Bridget är så snäll och släpper in mig i familjen så mycket så jag får ha kompisar som bor här!!! Dock tror jag inte att jag kommer kunna ha det allt för ofta men en gång Bianca och Ulrika är inte för mycket att be om.. :)) Nu ska lilla jag sussa Godnatt

Är du nervös?

Vanligaste frågan jag har fått under de senaste dagarna har varit " Är du nervös?". Andra vanligaste frågan är "Hur känns det?" och det är en väldigt bra fråga kan jag säga mina vänner. Det är nervös (ofc), men ändå är det kul att komma bort ett tag och upptäcka ett annat sätt att leva. Lära känna en ny stad, nya människor och en ny kultur är vad jag är mest taggad inför. Så svaret på frågan varierar och försvårar ens förmåga att svara på de över huvudtaget. 

Mentalt försöker jag också förbereda mig. Det är ännu svårare måste jag säga. Efter att ha levt i samma stad hela sitt liv och nästan samma gatuadress är det svårt att föreställa sig ett annat sätt att leva. Det blir som ett annat liv. Så om mindre än 24 timmar (cirka 19 timmar för att vara exakt) kommer jag gå in i ett annat liv. Bort med trygghetskänslan och in med den läskiga nervösa känslan och förbered dig för att vara social och lära känna andra och dig själv på ett helt annat sätt. Att sakta men säkert snart säga hejdå till Ulrika och Bianca gör att jag får en klump i halsen. Att säga hejdå till hela mitt gäng gör att jag får en klump i halsen. Att säga hejdå till min familj och min lilla hund gör att jag får en klumb i halsen. Jag som hatar att gråta. BAJSKORV :((((

 Sorry allihopa, känns som min estetiska/poetiska sida är framme och bajsar över hela inlägget. Hoppas ni förstår och inte tycker detta är vedervärdigt.

Fredag, Lördag, Söndag.... MÅNDAG

Nu är det verkligen inte långt kvar tills jag sitter på ett plan på väg till London och familjen Bishop. Jag är i stort sett klar med min packning. Dock blir jag typ nervös av att inte packa ner allt direkt så packar ner alla saker som jag behöver redan nu hahah. Det enda stora momentet som är kvar är att försöka lokalisera var mitt pennskrin är... Alternativt köpa nya pennor. Det känns väldigt konstigt att typ packa ner hälften av sina kläder i två resväskor och sedan bara låta resten vara kvar.. I min garderob syns det inte heller någon skillnad alls haha. Nästa steg är väl att skriva ner allt jag kommer behöva köpa där.. Det känns skönt att jag typ är helt klar med packningen för då kan jag spendera min sista tid här i Svealand med mina kompisar och min familj, vilket är precis vad jag vill!

Nuu ska jag kolla på När lammen tystnar för att fördriva min tid tills Bianca och Ulrika o co slutar skolan. Sees!

 

                                                                                                                            Bianca och jag i midsommras :))

SEX DAGAR?!?!?!??!

Måndag kryper sig bara närmare och närmare och efter imorgon tror jag att allt kommer vara fixat till min avfärd på måndag. Jag har därför börjat slipa på en packlista för att förbereda mig för det klädkaos och den ångesten jag kommer ha om allt jag vill ha med inte får plats i mina två väskor. Dessutom måste jag ju fylla en tredje väska med alla väskor jag tänkt att ha som skolväskor eller fritidsväskor så att säga. KAOS. Jag börjar bli mer och mer nervös ju närmare dagen kommer, det måste jag ju erkänna. Det är nästan kusligt att mina fellow, eller ah inte längre, classmates börjar IMORGON. Känns som jag också ska göra det. Känns som vi är i två skillda världar. Läskigt. On to the next thing --> Imorgon ska jag på lunchdejt med mamma och hennes gamla studiekamrat vars barn Johanna också ska börja på SSL men på Sam-linjen. Ska bli kul att få träffa henne. See you läyter

Anyways, Packlistan. Här är min sketch på den och kommentera vad ni vill på den men jag är väldigt dålig på att uttrycka mig kort så yäss

PACKLISTA
Vinterkappa
Tunn Dunjacka
(trench coat?)
basplagg - Linnen och t-shirts
Trosor
BH:ar (bara bekväma)
Strumpor
Skor 
Byxor - Jeans
Mjukisdress
Klänningar
Festkläder
Kjolar
Strumpbyxor (om du hittar några)
Sovkläder
Varma strumpor
(Mössa, Halsduk?)
Necessär - Småförpackningar av allt som går
Smink (Bara det du använder) + Sminkborstar
 
Det är väl typ det... Om ni märker att jag har glömt något får ni väldigt gärna hjälpa mig att förhindra kaoset som kommer bli och kommentera det eller liknande. :))

 

 

2 timmar tills en vecka

Nu är det bara två timmar kvar tills det är måndag. Om två timmar är det bara en vecka tills det är Måndag med stort M. 7 dagar. Det är inget annat än sjukt. 

Samtidigt har jag ingen aning om vad jag ska förvänta mig. Det går inte att föreställa sig eftersom jag inte känner en enda kotte som kommer gå i min skola. Förväntningar vågar jag aldrig ha men jag tror inte jag kommer bli besviken av att bo i London i, vad kan det va, 9 månader(?). En storstad 10 gånger så stor som Stockholm och en skola som är minst hälften (om inte ännu mindre) så stor som skolan jag jag började i för snart ett år sedan. WOW vad mycket som kan förändras. Jag är redo. Tror jag.... 

Bild från i höstas :))

Upp