Sofia Hedman, Svenska skolan i London

Gott Nytt år

Om mindre än en vecka åker jag tillbaka till London igen. Även fast det har varit kul att vara hemma så saknar jag faktiskt London och jag vill tillbaka. Dock väntar ju ett och annat tråkigt i London också, plugg. Taggar inte. Dessutom kommer klassen vara två människor fattigare, vilket är väldigt trist. 

MEN Idag är det nyår och det ska bli riktigt kul att fira det med både stockholmsvänner och londonvänner. Har varit klar i cirka två timmar och är rastlös så i brist på annat att göra får bloggen bli min syssla. Har dock inte tagit så mycket bilder sen jag kom hem eftersom jag har varit upptagen med annat. Haft riktigt mysigt och i kväll kommer jag ha kul med mina amigos. Very nice, very nice.

also missing my american babe <3 HA EN BRA KVÄLL OCH ETT GOTT NYTT ÅR

 

london

jag borde egentligen packat men somnade av trötthet efter skolan. Mitt på allt har jag fått ont i halsen också så det ogillar vi. Nu när jag har tid bloggar jag och jag märker att det inte alls är mycket tid till det, och det framför allt inte kommer vara det när skolan börjar igen. Vi får se lite hur det går med bloggen och denna kassa uppdatering. Förlåt alla framtida SSL:are, man är så himla nyfiken på hur allt är, hur det verkar etc. 

Jag kan inte förstå att jag (plus två veckor) har gått halva mitt skolår här i London. Jag oroar mig hur snabbt det kommer gå sen, men samtidigt har jag kommit fram till att jag vill bo här men bo inne i stan. Det är eftersom det tar vääääldigt lång tid att åka in för att göra något, jag kom inte hem förrän efter klockan tio i tisdags då jag hade varit inne i stan. Så återvända kommer jag om jag bara har möjligheten att bo inne i stan. För det är ju allt en fantastisk stad. 

GOD JUL O GOTT NYTT ÅR! Nu checkar jag ut för iallafall några dagar framåt.

me and tilda

Jullov-ish

Igår klarades sista provet av och jag har inget kvar i skolan längre. Fett skönt. Känns nästan som jullov. Dock är det några saker efter lovet som jag kanske måste plugga på under jullovet men det får iallafall bli efter nyår. Igår var vi på Mahiki, lång men rolig kväll. Dock hade jag så himla ont i fötterna så det var inte jättekul. Idag har jag varit i skolan för endast två lektioner och började 12.25, love my tuesdays. Även imorgon börjar jag 12.25 så det ska bli skönt att bara chilla.

Efter skolan åkte jag in med Ida och Jonna till stan och följde med de för att kolla på julklappar. Kom hem vid 10 för tunnelbanan var sämst, men det var väldigt mysigt runt oxford circus med deras snömaskin, julbelysning och diverse julskyltningar.

Imorgonkväll ska vi ut och äta en avslutningsmiddag för Anna som dessvärre lämnar oss tills nästa termin, very sad. Ingen aning om vart vi ska, men om jag uppfattat det rätt så är det en thairestaurang men det återstår att se. Gott ska det bli iallafall med lagad mat! Nu ska jag sussa, toodles

Sista provet

Imorgon är det sista provet sen blir det lov och det ska firas med Mahiki imorgon och hemfärd tillsammans med Alice!<33

I fredags var det nobel och jag hade jättekul! Vann även ett pris så det kände jag mig ärad av. Kvällen avslutades hemma hos Josefine i Barnes innan jag och Alice tog taxi hem till henne. VÄÄÄRT. Lördags tog vi det väldigt lugnt och började kolla på Love actually tills Caroline joinade oss för taconight. Feeettt gott, har inte ätit det på år och dagar och det kändes som man var i Sverige under tiden jag åt. Sen kom Emma och Moa en stund och vi fortsatte på svennetemat och bakade chocolate balls. Denna dag har vi pluggat naturkunskap och det ska jag fortsätta med efter jag tagit en låång dusch! BYEE

Q/A Skolavgift + värdfamiljsavgift

Hej! Kul att läsa om ditt liv i London! Jag är lite intresserad själv att gå på SSL nästa år och undrar hur mycket man behöver betala för att gå där, samt om det är något annat viktigt man bör veta om hur det är att gå där? Tack på förhand! :)

Hallå där! :))Kul att du läser min blogg!! För att gå på SSL år 2014-2015 så är skolavgiften £8900, men genom din kommun kan du få med skolpengen och sedan så betalar du mellanskillnaden. För att bo i värdfamilj kostar £6600, det står du för helt själv. Viktigt du behöver veta är väl att du kommer få ta mycket ansvar för dina studier och vara väldigt självständig, det är några som inte är så vana med det. Samtidigt är lärarna villiga att ställa upp och det är oftast bara att gå och prata med de eller mejla de så hjälper de dig. Mattestuga finns även så det är väldigt bra om man är efter i matten eller inte förstår. Jag är personligen jättenöjd med skolan men det varierar från varje persons erfarenhet men vad jag vet så är 90% av alla eleverna nöjda. En annan sak som är positiv är att det inte lika ofta är prov som det är inlämningsuppgifter. Jag föredrar inlämning för att då lär man sig mer men det varierar ju från person till person.

Jag tycker definitivt att du ska söka hit för det är hur kul som helst! Hoppas du känner att du får svar på din fråga!

not so long

som ni har förstått är det hektiskt denna vecka, men jag är riktigt nöjd med min insats i alla ämnen och ovanpå det hade jag en FET kväll. Gårdagen måste nog varit den bästa sen jag kom hit, love life <333. Innan jag åker hem har jag dessa saker att checka av:

- Matteprov, Fek läxförhör, Ekologiprov, Svenska poesiredovisning

- The box, Mahiki, the scotch

- Nobelmiddag

- Julklappsshopping till familjen, de enda jag köper julklappar till i år, men dock behöver jag bidrag för allt till nobel och nödvändigheter har gjort att jag inte har råd att handla julklappar </3 (hoppas ni läser detta kära päron <33333)

Seeen åker jag hem och är taggad till tusen att umgås med allihopa hemifrån. Kämpa kämpa är det jag intalar mig själv, det är inte långt kvar nu. 

. 

Upp