Sofia Hedman, Svenska skolan i London

Tips och råd för nästkommande ssl:are

Hej! Vad kul kul du verkar ha det i London, även om det är stressigt ibland... Jag är själv lite sugen på att söka till Svenska skolan i London. Har du några bra tips och råd? Och den största frågan, kände du någon som skulle börja på skolan innan du åkte? Kram från Sverige! / Beatrice

Hej Beatrice! Jag tycker definitvt att du ska söka till SSL för ditt nästkommande år! Det man ska tänka på är väl hur annorlunda livet kommer vara här jämfört med i Sverige. Det finns både positiva och negativa saker med det som du kommer upptäcka själv. Något som är härligt när man bor ett år i London är iallafall att man kan krossa allas fördom om att "det alltid regnar i London". Det gör det inte. 

London är också en så mycket större stad och det finns mycket att upptäcka. Även om du kommer från en storstad i Sverige som Stockholm, Göteborg eller Malmö så är det väldigt mycket större här. 

Råd skulle väl kanske vara att om du väl kommer hit gör du en lista med saker du vill upptäcka, eftersom det annars tenderar att bli att man följer med strömmen. Dessutom är det bra också att fundera ut om du vill skaffa bankkort innan du flyttar hit exempelvis eftersom det kan vara ganska krångligt (för mig har det varit väldigt krångligt, men för andra har det gått jättelätt). Något som jag borde ha gjort dag ett skulle vara att jag skulle försökt göra en budget och planerat/fördelat pengarna mer eftersom när man är uttråkad är det lätt att man går och köper antingen kläder, skor eller något annat som man kanske egentligen inte behöver men det är väldigt fint så man köper det ändå. :)) Pengarna rinner alltså iväg väldigt snabbt dessvärre. 

Ett annat råd gällande allt här är väl att vara "open minded" om att uppleva nya saker, träffa nya människor, prova nya saker. Det tycker jag är bland de viktigaste eftersom annars blir det bara att man åker till Oxford eller Chelsea hela tiden och det blir lite tröttsamt i längden. 

Jag, personligen kände inte någon innan jag kom hit men jag var bekant med några stycken på skolan. Jag tror inte det spelar någon roll om man känner någon innan man åker eller inte. Om man åker med någon man känner väldigt väl kan det ju vara jättekul så klart men man måste också vara öppen till att lära känna andra. Hoppas detta svaret reder ut lite oklarheter för dig Beatrice. Kram :) 

wishlist

När alla prov och allt är slut i skolan tänker jag belöna mig med att köpa dessa snyggingar. Under de tre kommande veckorna kommer jag vara mycket upptagen gällande plugg, har cirka 14 nationella prov, kompleteringar och inlämningsuppgifter kvar att göra tills det äntligen är dags för att lägga ner plugget och invänta SOMMAR OCH SOMMARLOV. GAAAH vad skönt!!! Idag är det 45 dagar till skolavslutningen.. Kan inte fatta hur snabbt detta året har gått?!  

 

Till helgen åker jag och Ida, Jonna, Ebba, Carro, Astrid, Alice och Emma till Paris eftersom vi är lediga på måndag får vi långhelg så vi tänkte att det var lika bra att passa på. Nu börjar det bli dags för mig att krypa ner i sängen på riktigt, haaa deee 

favvo

Ytterligare några biler från shoreditch. Coolaste området och sevärdigheten i London. Väldigt värt att se om man är här. 

Snart är första veckan av skolan efter lovet avklarad. Efter ett tal imorgon har jag ingenting mer jobbigt denna vecka, skönt. Nästa vecka väntar dock ett jobbigt matteprov så det blir nog en lugn helg med plugg för min del eftersom jag känner mig lite stressad. 

Sjukt nog är jag i en ond cirkel - när jag är i Sthlm längtar jag efter London och när jag är i London längtar jag efter Sthlm. Antar att det kan vara en nackdel med att vara utbytesstudent. Även att man blir trött på värdfamiljen ibland efter man fått köttfärssås en gång i veckan sedan den 25 augusti. Ska fortsätta skriva mitt tal samt snacka med ulrika ha deee

Upp