Sofia Hedman, Svenska skolan i London

notting hill

Denna dag spenderades strosandes i Notting Hill. Älskar det området. Visserligen besökte vi inte den berömda Notting Hill dörren eftersom jag dessvärre, hör och häpna, inte sett filmen. Istället gick vi runt och kollade på hus och fyndade längs Portabello market. Jag fyndade en snygg clutch på Zadig i Notting Hill, älskar den affären. 

Speciellt med Notting Hill är ju deras färggranna hus och dörrar. Det enda jag tänkte på när jag gick runt med kameran var att alla som bor i NH måste vara trötta på alla turister. 

Lunch blev det på Granger & Co innan det var dags att dra sig mot South Kensington och Victoria & Albert museum. Just nu har de en utställning med bröllopsklänningar från 1775 till 2011 typ. Mycket ful och en mindre del fint, men det var ändå intressant att se. Därefter blev det att ta sig till London Bridge och The Shard för att smaka på deras afternoon tea som middag. Skulle säga att hälften av alla grejer var goda, två av de fyra smörgåssorterna, en av de två sconesen och två av de fyra efterrätterna. Fin utsikt var det verkligen och The Shard måste man besöka om man är i London!!! Utsikten är helt fantastisk. Även Borough Market som är i närheten av London Bridge är jättefin och värd ett besök. Prisvärt och billigt verkar maten, har inte själv smakat men vill göra det i framtiden. De har verkligen något för alla! Både veganmat och lammkebab fanns! 

Godnatt vänner, nedan ser ni två bilder från Notting Hill och två från the Shard

The Shard är cirka 309 meter hög och en av Europas högsta byggnader. Innuti finns det ett hotel med åtminstone tre restauranger, kontor samt privata lägenheter. Lägenheterna är högst upp och du kan även betala för att åka upp i tornet, men det är mer värt att äta där för man ser samma utsikt och det blir billigare. Afternoon tea kostar från 34 pund och uppåt. 

Helgen tills nu

Helgen till sportlovet spenderades tillsammans med Alice och hennes kompis Danni som var här på besök. Vi gick till project, BB bakery, Big Ben, Le pain Quotidien m.m. Mycket mysigt var det iallafall. På måndagen igen blev det ett sista barnvaktsjobb innan lovet började på riktigt. Gick på bio i Westfield med mitt barnvaktsbarn och hennes två kompisar. Vi såg Shaun the movie, där de egentligen inte pratar. Därefter blev det lite telefondater med både Bianca och Rebecka. Väry nice. Därefter däckade jag i min säng. 

Tisdag väntade en hyfsat tidigt morgon, iallafall av mig som blev väckt av mina värdsyrror kl sju på morgonen. Mycket respektlöst tycker jag och det kan jag säga är ett av de negativa elementen i att bo i värdfamilj, man blir lite bortglömd/inte bli tänkt på/ inte sedd som en del av familjen. (detta är förstås inte enda gången detta eller liknande händer). Aja what to do, brukar ändå ha ett fullspäckat schema så hänger inte så mycket med min familj då. 

Vart var jag nu.. TISDAG juste. Åkte in till stan för att möta upp mormor vid Paddington station. Efter det letade vi lunchställe i cirka en halvtimme och hamnade på Le pain Quotidien igen. Båda två tog samma rätt, de kallade det tartlett men skulle mer kalla det smörrebröd för att göra det lite mer skandinaviskt. Efter det fick vi äntligen åka till lägenheten och dumpa våra grejer. Strosade sedan i stan tills middagstid och då hamnade vi på Burger & Lobster. Rekommenderas varmt!!! Jättegott allting och supersnabb service. 

Avslutar detta inlägg med en av de maffigare hummrarna om du bara ääälskar hummer och vill betala upp emot 1000 spänn för din måltid. 

fifty shades of grey

I söndags såg vi på 50 shades of grey på odeon cinema vid leicester square. Filmen måste jag säga är lite överskattad och skådisarna spelade över lite men det var ändå kul att se. Han som spelar Christia Grey är ju ganska najs att se på också så jag är ändå nöjd. Efter det har jag fastnat på lite låtar från filmens soundtrack. Dessa ser du nedan ;)

Förlåt för sämst uppdatering, men dagarna fylls lätt med annat här. Det som väntar härnäst är lov ;))

 

 

Upp